ANDA TELAH SAMPAI KE LAMAN SEJARAH YANG UNGGUL DAN HEBAT. UAR-UARKANLAH BAHAWA ANDA TELAH MEMBACA ARTIKEL ATAU MENONTON VIDEO DI SINI

Thursday, July 25, 2013

Kek Coklat Bersantan

Bahan-bahan:
150 gm gula perang 
200 ml Santan M&S 
200 ml minyak jagung
50 gm serbuk koko
160 gm susu pekat
3 biji telur
1 sudu teh vanila

Bahan Ayak:
160 gm tepung gandum
1 sudu teh serbuk penaik
1 sudu teh soda penaik

Cara membuat:
1. Jerang 5 bahan pertama atas api perlahan sehingga sebati.
2. Angkat dan biar suam sedikit.
3. Pukul telur dan vanila hingga kembang.
4. Tuangkan 1/3 campuran koko berselangseli dengan 1/3 bahan ayak.
5. Masukkan ke dalam tin 22 cm yang dialas kertas kalis minyak dan dilenser marjerin.
6. Tutup dengan foil (lenser bawah dgn minyak).
7. Kukus atas api sederhana selama 1 jam. 

0 comments:

Post a Comment